srijeda, 28. rujna 2011.

Mijin rođendan

Iako je već prošlo nešto vremena od Mijinog 6-tog rođendana pomislila sam kako ne bi bilo loše da vam pokažem pozivnicu koju sa napravila a nekoliko dana kasnije i montirala slike djece iz njene predškolske grupe iz obdaništa... biće to poklon njenoj učiteljici i učitelju da malo ukrase ionako preslatke prostorije u kojima borave. Nadam se da će im se svidjeti.
Upravo sam se vratila iz Sarajeva. Tamo štrajk grasa, pa sam se plašila da će grad biti blokiran. Međutim, nije. Sve je bilo normalno. Slučajno sam našla super povoljno UHU roll on ljepilo... 12 m, permanentno za nevjerovatnih 3,80 KM. Inače je po duploj cijeni kod nas pa ga ja uglavnom dobavljam iz Njemačke.
Eto dragi moji, toliko... idem malo odmoriti, pa sutra u nove radne pobjede :)



srijeda, 21. rujna 2011.

Za promjenu ... TILDA :)

Nastavljam sa Tildom. Nedam se ja omesti :) Ovo je set čestitki na temu: Tilda pomodarka, Tilda mjesi tjesto, Tilda kuvarica, Tilda preskače štrik i Tida sa poklončićima. Za njihovu izradu treba vam još manje alatića nago inače: kartončići, papirići, pečati, bojice i to je to.  Nikakvih posebnih efekata... (osim Dots foldera i Big Shota)... Da na ovoj prvoj sam koristila i Nellie Snellen šablon za Big Shot. Mislim da bi bilo kakvo dodatno kinđurenje bilo suvišno. Ljepota ustvari i jeste u njihovoj jednostavnosti. 
Ovih dana je loše vrijeme vani, pa slike nisu baš najbolje... ipak dovoljno su dobre da se može prepoznati šta je na njima. 







ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Tilda again :)

I evo, napokon da krenem :). Danas je na tapeti bila Tilda... Dobra stara Tilda. Ona uvijek služi za zagrijavanje... da me motivira i da neke konstruktivnije ideje. Kada nemam inspiracije, a to se obično dešava nakon pravljenja dužih pauza (kao što je sada slučaj), uvijek je tu negdje dobra, slatka Tilda. Pri samom pogledu na nju dobijem volju i onda krene :). Biće da sam zaljubljena u nju. Ali i u Edwina, isto tako. Neodoljivi su. I dalje tako mislim uprkos svakodnevnim kritikama ukućana da bi trebala konačno preći na nešto ozbiljnije... Svakodnevno slušam: pa zar već nisi prevazišla Tildu??? Ma daj da vidim ko nju može prevazići :))). Ne kuže oni ništa!
Ove čestitke koje sam danas radila su prilično jednostavne. Za njihovu izradu vam trebaju, pečati motiva, bojice/flomasteri za kolorisanje, papir za background i big shot ili slice mašinica za okvire i detalje. Šablon tipa Spellbinder Nestabilities, Nellie Snellen itd. Tu i tamo pokoji cvjetić... i to je to. E pa da vidimo šta sam danas napravila:










četvrtak, 1. rujna 2011.

Vraćanje u kolotečinu

I evo me opet kući ... nakon dosta vremena provedenih na divnom toplom Jadranu. Ipak sam ga se nekako zasitila, pa sam sretna da sam opet sa svim mojim "krpicama" i mašinicama. I računarom, naravno.
Još na moru sam dobila par interesantnih narudžbi, tako da sam odmah prionula na posao. Imala sam još dosta privatnih obaveza kao i obavezica u firmi. Skoro sam pri kraju, pa računam da ću od naredne nedjelje imati vremena za moj hobi. Nadam se da ništa obimno i vanredno neće iskrsnuti i omesti me u mojim planovima. Jer se istinski radujem da nastavim tamo gdje sam stala prije mora.
Evo sada par stvarčica koje sam napravila onako usput, igrajući se na kompjuteru. Za diplomski i vjenčanje. Nekima se možda nešto i dopadne. Sve kritike i komentari su dobodošli...