ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

Možda najljepša do sada...

Za ovu čestitku sam se dobro preračunala jer sam mislila da je u većoj produkciji puno brža za izradu nego kada se radi kao unikat. Sigurno se i vama čini isto :). Ipak, nisam se pokajala što sam je radila jer je apsolutno po mom ukusu. Možda najljepša od svih novgodišnjih koje sam pravila do sada. Zato ću onima koje interuje objasniti postupak njenog nastanka :) 
Nakon rezanja zelenog i plavog papira na određene dimenzije slijedio je embosing (pahulje i tačkice). Zatim sam spužvicom natopljenom u bijeli pečatni jastuk lagano prelazila preko izbočenih djelova embozinga da bi dobila efekat kao na čestitkama dole... Onda sam iskružila borove pa ih naljepila na deblji karton... isto to sam napravila sa smeđim stabljikama, pa potom izrezala zvjezdice i zaljepila ih na vrhove borova. 
Podlogu za natpis sam takođe sjekla na određene dimenzije... bijeli karton sam embozirala sa natpisom i onda ga spužvicom natopljenom u žuto jastuče dekorirala.Potom je slijedila montaža: prvo kartončića na kojima je natpis a onda i borova. Zlatnim prahom sam ukrasila dijelove oko natpisa i zvjezdice, a za finiš bijelom gel olovkom uokvirila čestitku... 
Radila sam je u dvije varijante... još uvijek na znam koja mi je ljepša?! Ovaj efekat sa izbjeljivanjem pahulja i tačkica je stvarno predivan... Savjetujem vam da isprobate...



Broj komentara: 8:

  1. Hvala. Drago mi je da ima istomišljenika...

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su sve tvoje cestitke posebne i prelijepe:-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Cornella, sta reci nego- svaka cast! Od ideje, preko izbora tehnike i materijala, pa do realizacije sve je fantasticno! A tackice su mi najsladje! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. stvarno su posebne!!Odlican je efekat pahulja i tackica,dopadaju mi se i boje koje si odabrala za jelke.Neodlucna sam i ja koja je lepsa,mozda za mrvicu ona sa plavom pozadinom!

    OdgovoriIzbriši
  5. E stvarno si majstorica!! Ovaj tvoj efekt me oduševio!! U stvari, sve me oduševilo!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala vam na divnim komentarima... dobri komentari me uvijek "dignu" a pogotovo kada su od kreativaca poput vas!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na pozitivnim komentarima!
Vaše sugestije i pohvale su mi od velikog značaja i dodatni su poticaj za moj dalji rad i razvoj mog hobija!