petak, 11. studenoga 2011.

Tri varijante kombinovanja istog pozadinskog papira

Vrijeme mi užasno brzo prolazi tako da me već bila ulovila panika da neću ništa stići napraviti do Nove Godine. Zato sam ovih dana malo zagrijala stolicu i rezultati su odmah vidljivi. Nekako je i "panike" nestalo.
Danas sam eksperimantisala samo sa dva kompatibilna uzorka papira. Predivni tamno plavi, u prvoj varijanti sa bijelim nejasnim pahuljama a u drugoj sa uvijek aktuelnim tufnicama.
Na prvoj karti su Božična drvca (koja sam sama sjekla prema unaprijed napravljenom šablonu) i natpis.
Na drugoj je prekrasna pahulja gumi-filc, a na trećoj samo dva pečata i par pahuljica izrezanih na malom ručnom rezaču (ne znam kako se to kod nas zove :). Njemci kažu Motivstanzer ili Motivlocher)...
Vrlo jednostavne čestitke koje se daju vrlo brzo napraviti pa su pogodne i za masovnu izradu. No, iako se daju prilično brzo uraditi, nisu jeftine jer štampa dekorativnih papira u punoj boji i visikokvalitetan 200 gr Fedrigoni karton, sami po sebi nameću "pristojnu" cijenu.




2 komentara:

  1. sve tri su prekrasne,ovaj motiv pahulja na tamnom papiru je fantastican,izgleda kao pravi mraz!

    OdgovoriIzbriši
  2. Žao mi je da ne možeš da ih vidiš uživo :). One su stvarno fantastične. Aparat uvijek umanji ljepotu ovako nečega. Drago mi je da ti se dopada. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na pozitivnim komentarima!
Vaše sugestije i pohvale su mi od velikog značaja i dodatni su poticaj za moj dalji rad i razvoj mog hobija!