ponedjeljak, 28. studenoga 2011.

Mali tutorijal za novogodišnju čestitku

I evo jedan mali tutorijal o tome kako sam napravila jednu od čestitki koju sam ovih dana "štancala" u 50-tak primjeraka. Prije nego se krene sa radom uvijek je prisutan optimizam... :). Tek u toku posla shvatite koliko zapravo tu ima posla...
Nakon sječenja čestitke na željene dimenzije (kod mene je to 12 x 17 cm), prvo sam napravila krem podlogu na kojoj ću smjestiti paketiće i natpis. U ovoj seriji odlučila sam se za ovu kombinaciju pečata... Složila ih na akrilnu ploču, natapala u smeđe jastuče i otiskivala na kartončić.



Zatim sam izrezala kartončiće za natpis i embozirala ih sa pečatom "stretna nova godina"... Emboziranje se radi tako što se (u mom slučaju bezbojni) pečat nanese na papir, pospe se (u mom slučaju bezbojnim) embozing prahom i zagrijava fenom dok se ne istopi. Kao rezultat nastaje predivna providna struktura na papiru nešto tamnija od podloge. Emboziranje sa providnim materijalom se primjenjuje uglavnom na tamnijim površinama jer providni pečat i prah daju par nijansi tamniji efekat na papiru.



Napravila sam paketiće. Papiriće različitih dimenzija zaljepila na kartončiće i uvezala bež konopčićem. Izrezala skallope i tako skupila sve potrebne elemente neophodne za nastanak ove čestitke.



I krenulo je spajanje... Ja svoje čestitke radim sa dole prikazanim ATG pištoljem. Ova varijanta mi se vremenom pokazala najpraktičnijom a čini mi se i jeftinijom od roll on permanentnih ljepila.


I evo konačan rezultat... :)




Broj komentara: 8:

  1. Zahvaljujući ovakvim postovima poput tvojeg počela sam cijeniti ručno izrađene čestitke, jer o svim tim pečatima, prahovima itd. nemam pojma, no, gledajući i čitajući kako to rade majstorice poput tebe, shvatila sam da se čestitka sastoji od puno detalja koje treba netko osmisliti i na kraju izraditi i da to nije nimalo jednostavno!
    Hvala na uputama, a tvoja čestitka je prelijepa!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne su,ja tek sada kad sam pokusala i sama da ih napravim shvatam koliko tu treba vremena.I koliko zapravo ima posla.
    Ali koliko ima posla toliko je veliko i zadovoljstvo kada vidis sta si napravila!!
    Hvala sto delis sa nama svoje ideje i znanje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gde si pronasla ATG pistolj? To ovde nigde nisam videla a jako je korisna stvar.
    Hvala za tut :) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nadam se da ću u skorijoj budučnosti imati više vremena za ovakve tutorijalčiće :)
    Pištolj sam kupila u Njemačkoj :). Ima ga na svakom uglu :(. Prodaju se dosta i na ebay-u... ma kod nas nema ništa od ovoga što nam treba... sve nabavljam iz Njemačke:(
    Pozdrav tebi i tvojim macama!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je prodavnica NB hobby&art (Zagreb) imaju svasta nesto, doduse nemaju te pistolje ali sam videla da imaju Mod Podge :) I cene su im dobre mislim dosta jeftinije nego u Beogradu u Modellini na primer. Za ebay nisam sigurna da bi mi nesto sigurno stiglo ako bih porucila :((
    Mace i ja odpozdravljamo nazad :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam već 10-tak godina na njemačkom ebay-u. Toplo ti ga preporučujem. Ja se ni jednom do sada nisam razočarala... uvijek sve uredno primila. Loša strana njemačkog ebay-a u odnosu na američki je to da Švabe nikada ne šalju robu za naše regione. Amerikanci to rade u puno većem br. slučajeva... tako da moraš imati nekoga u Njemačkoj ko će da ti primi robu pa ti onda pošalje...i naravno ebay account...
    Ameri su tu puno fleksibilniji... evo ti jedna adresa 100% provjerena... šalju za sve zemlje svijeta... na koverti mi napise 10 puta manju vrijednost tako da roba ne ide na carinu... giganti su i imaju ogromnu ponudu... 100 % pouzdani, jeftina roba i mala poštarina... jedino što se roba čeka 20-tak pa i više dana.... i evo ti link za njihov ebay shop:
    http://stores.ebay.de/kellys-scrapbook
    Pozdrav od mene i Marlija za tebe i tvoje mace :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala puno za link :) Jedino ce biti problem ako se placa iskljucivo paypalom posto srbija nije u njihovom sistemu...ahhh toliko problema :))
    Veliki pozdrav za tebe i Marlija (bas mu stoji to ime :) )

    OdgovoriIzbriši
  8. Da, isključivo paypalom. To nisam znala... pa ne mogu da vjerujem! Evo kažu zbog politike NBS! Nadajmo se da će se to uskoro promjeniti.... moraće!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na pozitivnim komentarima!
Vaše sugestije i pohvale su mi od velikog značaja i dodatni su poticaj za moj dalji rad i razvoj mog hobija!